facebook

Soroksári úti üzlet:

Bercsényi utcai üzlet:

Újpesti üzlet:

Fittmarketshop.hu:

Rólunk készült



Receptek

2017.05.19 17:56
Fitt Hamburger

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 125 g NPK Charolais fitness marhahús
  • 30 g jégsaláta
  • 20 g csemegeuborka
  • 50 g paradicsom
  • 20 g lilahagyma
  • 30 g zsírszegény sajt
  • 200 g édesburgonya
  • 30 g NoCarb rost sütőmix
  • sütőpor
  • 2 tojás
  • himaláya só, bors
  • 20 g kókuszolaj
  • lenmag
  • szezámmag
  • 20 g Felix Ketchup cukor nélkül
  • 20 g Paleo Mustár

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Az édesburgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk.

A sütőmixet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, 5 g kókuszolajjal és egy tojással. Szinte cseppenként annyi vizet adagolunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Zsemlét formázunk belőle, majd megkenjük felvert tojással és megszórjuk len- és szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az édesburgonya hasábokkal együtt, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Ezalatt a marhahúst sóval és borssal ízesítjük, majd pogácsát formázunk belőle. Egy serpenyőben 15 g kókuszolajt hevítünk, majd alacsony lángon fedő alatt sütni kezdjük a húst ízlésünk szerint, a kívánt mértékig.

A sütőben elkészült zsemlét kb. 10 perc hűlés után kettévágjuk és megkenjük mindkét oldalát mustárral és ketchuppal. Az aljára halmozzuk a felszeletelt zöldségeket, majd rá a szaftos marhahús pogácsát, egy szelet zsírszegény sajtot, végül a buci tetejét. Édesburgonya hasábokkal tálaljuk. 

Honlap készítés