Recept ötletek

Próbáld ki diétás, paleo receptjeinket és főzz egy jót.
Reggeli, ebéd és vacsora, minden étkezéshez kínálunk ötleteket.

Chilis bab

Recept

Túrósbatyu
szénhidrát és túró nélkül

Recept

Nachoss egészségesen

Recept

Turógombóc

Recept

ÉRLELT HÁTSZÍN KARFIOLPÜRÉVEL ÉS JÁZMIN RIZZSEL

Recept

Olaszos csirkesaláta

Recept

Burrító

Recept

Tonhalas tészta

Recept

Tilápia filé

Recept

Pina colada fehérjés smoothie

Recept

Steak salátával

Recept

Fokhagymás vajas steak

Recept

Chilis bab

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 25 dkg NPK Charolais Fitness Marha
  • 25 dkg vörösbab (konzerv)
  • 30 dkg csemegekukorica
  • ½ fej vöröshagyma
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 g kókuszolaj
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • só, bors
  • chili
  • fűszerpaprika
  • római kömény
  • oregánó
  • fahéj
  • 2 db Poco Loco teljes kiőrlésű tortilla lap
  • 10 dkg görög joghurt

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy főzőedényben felhevített kókuszolajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Ha levet eresztett, hozzáadjuk a darált marhahúst is, sóval és borssal ízesítjük, őrölt chilivel, római köménnyel, oregánóval és egy leheletnyi fahéjjal fűszerezzük.

Ha a hús kissé megpirult, felöntjük a passzírozott paradicsommal, majd hozzáadjuk a babot és a kukoricát is. Alacsony lángon fedő alatt 15 perc alatt készre főzzük.

Ezalatt a tortilla lapok mindkét oldalát 1,5-1,5 percig pirítjuk egy száraz serpenyőben, amíg ropogósak lesznek. Ezután kis háromszögekre vágjuk fel őket.

Az elkészült chilis babot egy-egy kanál görög joghurttal és a ropogós tortilla chipsszel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Túrósbatyu
szénhidrát és túró nélkül

Hozzávalók (4 darabhoz):

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

A tésztához összekeverjük a sütőmixet a sütőporral, a kókuszolajjal, egy egész tojással és néhány csepp langyos vízzel, hogy jól gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk. Amíg elkészítjük a tölteléket, félretesszük pihenni.

A totut összekeverjük egy egész tojással, az eritrittel, ízlés szerint vanília aromával és egy citrom lereszelt héjával.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Ezután vékonyan megszórunk egy nyújtódeszkát a NoCarb liszttel és kinyújtjuk rajta a tésztát nnagyjából négyzet alakúra. Négy felé osztjuk a tölteléket is, a batyuk közepébe kanalazzuk, majd felhajtjuk a sarkokat.

A maradék tojást felverjük, és egy ecsettel megkenjük a sütemények tetejét, hogy szép fényük legyen.

A batyukat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és az előmelegített sütőbe tesszük kb. 12-15 percre.

Jó étvágyat!

Nachos egészségesen

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 db Poco Loco teljes kiőrlésű tortilla
  • 20 dkg NPK Charolais darált fitnesz marhahús
  • 10 g kókuszolaj
  • 15 dkg vörösbab (konzerv)
  • 20 dkg paradicsom
  • 10 dkg kaliforniai paprika
  • 2 száj újhagyma
  • 15 dkg jégsaláta
  • 10 dkg csemegekukorica
  • 1 db avokádó
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 5 dkg zsírszegény trappista sajt
  • adalékanyag mentes mexikói fűszerkeverék
  • himalaya só
  • bors
  • fokhagyma granulátum
  • ½ db citrom

A marhahúst befűszerezzük mexikói fűszerkeverékkel, majd a felhevített kókuszolajon, közepes lángon fedő alatt párolni kezdjük.

A zöldségeket megmossuk, majd felaprítjuk. A paradicsomot és a kaliforniai paprikát kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, a jégsalátát pedig apróra tépkedjük.

Ha a marha már szép sötét színt kapott, hozzáadjuk a vörösbabot, a paradicsomot, a kukoricát és a kaliforniai paprikát és további 10 percig pároljuk.

Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és kikanalazzuk a húsát. Villával pépesítjük, majd a fél citrom levével, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük.

Egy száraz serpenyőben a tortilla lapok mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk, majd apró háromszögekre vágjuk.

Ha elkészült a marhás ragu, összeállítjuk a nachost. A tányér aljára jégsalátát halmozunk, rá kanalazzuk a marharagu felét és az avokádókrémet, megszórjuk újhagymával, meglocsoljuk natúr joghurttal és sajtot reszelünk rá. A pirított tortilla háromszögekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Túró gombóc

  • 250 g totu
  • 1 tojás
  • 25 g NoCarb daramix
  • 70 g eritrit
  • 1 db citrom
  • vanília aroma
  • 30 g zabkorpa
  • eper
  • Kaldeneker steviával édesített lekvár

A túrót összekeverjük a tojással, a daramixszel, az eritrittel, a citrom reszelt héjával és ízlés szerint vanília aromával. Legalább fél óráig hűtőben pihentetjük, hogy a dara megduzzadjon.

Ezután vizet forralunk és gombócokat formázunk a túróból. Egy kanál segítségével a forrásban lévő vízbe engedjük őket és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére.

Egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a zabkorpát. Figyeljünk rá és folyamatosan kevergessük, mert hamar leéghet. A megfőtt gombócokat óvatosan belehempergetjük a pirított zabkorpába, hogy minden oldalát érje.

Az elkészült túrógombócokat friss eperszeletekkel és steviával édesített lekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat!

Érlelt hátszín karfiolpürével és jázmin rizzsel

A húst már sütés előtt néhány órával kivesszük a hűtőből szobahőmérsékletre és bedörzsöljük mindkét oldalát kókuszolajjal.

A sütőt előmelegítjük 140°C-ra.

A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük. A brokkolit sós vízben roppanósra pároljuk, a karfiolt viszont teljesen puhára főzzük.

A jázmin rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.

A megpuhult karfiolt turmixgépben vagy botmixerrel összeturmixoljuk a natúr joghurttal és 10 g kókuszolajjal. Sóval és borssal ízesítjük.

Egy serpenyőt teljesen felforrósítunk, majd 1-1 perc alatt kérget sütünk a hátszín mindkét oldalára. Ezután félrehúzzuk a serpenyőt a tűzről és áttesszük a húst az előmelegített sütőbe, ahol további 3-3 percig sütjük mindkét oldalát. Ha elkészült, sózzuk és borsozzuk.

A megsült hátszínt a jázmin rizzsel, a karfiolpürével és a párolt brokkolival tálaljuk.

Jó étvágyat!

Olaszos csirkesaláta

Hozzávalók (4 darabhoz):

A csirkemellet kifilézzük és kockákra vágjuk, majd az olasz fűszerkeverékkel fűszerezzük.

Egy PAM sprayjel befújt serpenyőt felforrósítunk, majd megpirítjuk benne a csirkemellet. 5 perc után hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát is, és további 10 percig fedő alatt pároljuk.

A zöldségeket ezalatt megtisztítjuk. Felkarikázzuk az uborkát és felkockázzuk a paradicsomot és az avokádót.

Egy tálba bébispenótot halmozunk, majd rátesszük a felaprított zöldségeket, a megpuhult csirkemellet és a csiperkegombát.

Végül a tetejére morzsoljuk a mozzarella sajtot és meglocsoljuk az olaszos salátaöntettel.

Jó étvágyat!

Burrító

  • 2 evőkanál kókuszolaj vagy PAM Originals olajspray
  • 1/2 közepes hagyma, kockára vágott
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg csirkemell
  • 2 teáskanál Worcester szósz
  • 1 teáskanál lime lé
  • 1/2 teáskanál paprika
  • 1 / 2 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál só
  • Ízlés szerint fekete bors
  • 2 csésze főtt barna rizs
  • 4 tortilla lap
  • párolt zöldség (opcionális)
  • reszelt sajt (opcionális)

A hagymát pucold meg és vágd apróra, valamint a csirkemellet is kockázd fel vagy vágd csíkokra. Eközben tedd fel a rizst főni. Ezután a fokhagymát daráld le, vagy zúzd össze. Egy nagyobb serpenyőben, közepes-magas hőmérsékleten, melegítsd fel a kókuszolajat vagy fújd be kevés PAM olajspray-vel. Keverd hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd körülbelül 2 percig, vagy amíg a hagyma nem lesz üveges.

Majd add hozzá a csirkét és pirítsd addig , amíg enyhén megbarnul, körülbelül 3-5 percig.

Keverd hozzá a Worcester szószt, a lime lét, a paprikát és a köményt. Főzd a csirkét további 2-3 percig, amíg teljesen meg nem főtt. Ízesítsd sóval és borssal.

Az elkészült rizst és csirkét oszd el a tortilla lapokban. Ízlés szerint hozzákeverhetsz a töltelékhez párolt zöldséget, valamint beleszórhatsz reszelt sajtot. hozzá babot és sajtot, ha szükséges. A tortilla alját hajtsd fel, majd a töltelékre tekerd fel a burritót hosszirányban.

Jó étvágyat!

Tilápia filé

  • 50 dkg tilápia filé
  • 2 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fűszerpaprika
  • 0.5 ek petrezselyem
  • zlés szerint só, bors
  • salátakeverék

A fokhagymát és petrezselymet vágd finomra, majd egy serpenyőben keverd össze a vajjal.

Kis lángon hevítsd addig a vajat, amíg gyöngyözik. Ízlés szerint sózd, borsozd.

Eközben egy kisebb sütőtálat sütőpapírral béleljünk ki, és kenjük ki a vajjal. Helyezzük be a halat, ízlés szerint sózd, borsozd, majd a mardék vajat kend rá. 180°-os sütőben süsd meg.

A találáshoz friss salátakeveréket szolgáljunk.

Jó étvágyat!

Tonhalas tészta

A paleo tésztát tedd fel főni. Eközben a fokhagymát zúzd össze, majd kókuszolajon vagy PAM Originals sprayvel befújt serpenyőben hevítsd fel.

Add hozzá a friss bazsalikomot, oregánót és a paradicsompürét.
Ízlés szerint sózd, borsozd, főzd 5 percig.

Majd add hozzá a paradicsomos halkonzervet, óvatosan forgasd meg a szószban. Keverd össze a kifőzött paleolit tésztával.

Jó étvágyat!

Pina colada fehérjés smoothie

  • 1 doboz kókusztej
  • 1 banán
  • 2/3 csésze fagyasztott ananász
  • 1/3 csésze fagyasztott mangó
  • 1 kanál Labo Noir fehérjepor
  • 1 ananász szelet és chia mag díszítésnek

Turmixold össze a kókusztejet, a banánt, az ananászt, a mangót és a fehérjeport, addig amíg kellőképpen lágy nem lesz.

Díszítsd az ananász szelettel és kevés chia maggal. Fogyaszd egészséggel!

Jó étvágyat!

Steak salátával

  • 35 dkg zsírszegény steak
  • 3/4 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • Kókuszzsír
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 teáskanál citromlé
  • 6 csésze friss spenót
  • 1 közepes paradicsom, szeletelt
  • 1/2 közepes érett avokádó, hámozva és szeletelve
  • 4 retek, vékonyra szeletelve

A steaket 1/2 teáskanál sóval és 1/4 teáskanál borssal ízesítjük. Egy nagy serpenyőben melegíts kókuszzsírt közepes lángon.

Tedd bele a steaket; süsd addig, amíg a hús el nem éri a kívánt átsültséget ( medium rare esetén a 135° -ot, mediumnál a 140°-ot, medium-well esetében a 145°-ot), oldalanként 4-7 percig süsd. Majd hagyd állni 5 percig.

Eközben egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, ecetet, citromlevet és a maradék sót és borsot. Oszd el a spenótot 4 tányérra, add hozzá a paradicsomot, avokádót és retket, ízesítsd a salátaöntettel. Majd vágd a steaket szeletekre; helyezd a saláta mellé.

Jó étvágyat!

Fokhagymás vajas steak

  • 35 dkg marha bélszín
  • 2 evőkanál vaj, két részre osztva
  • 1 teáskanál darált friss petrezselyem
  • 1/2 teáskanál darált fokhagyma
  • 1/4 teáskanál szójaszósz
  • bors

Keverd össze az 1 evőkanál vajat, petrezselyemmel, fokhagymával és szójaszósszal.

Sózd és borsozd meg a steaket, majd egy nagy serpenyőben melegítd fel a maradék vajat közepes lángon.

Tedd bele a steaket; süsd addig, amíg a hús el nem éri a kívánt átsültséget (medium rare esetén a 135° -ot, mediumnál a 140°-ot, medium-well esetében a 145°-ot), oldalanként 4-7 percig.

Tálald fokhagymás vajjal.

Jó étvágyat!